05 - 08 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Oppdatert Globe

User Rating:  / 1
PoorBest 

Oppdatert globe i AgetoAgeSqlite (64bit versjonen er også blitt oppdatert). Jeg startet utviklingen av globen med å skrive mine egne prosedyrer for å håndtere denne med de innebygde tegne funksjoner i Windows og et problem som viste seg litt vanskelig å løse var å "klippe" landområdene slik at bare punktene på forsiden ble vist og ikke de som er på baksiden. Teoretisk er det et lett og oversiktelig problem å løse men å skrive prosedyrene slik at det fungerte i praksis viste seg å være en liten nøtt. Men nå fungerer det veldig bra. Her er et lite enkelt eksempel på problemet.

De gråe områdene må "klippes" vekk av det orginale landområdet og som sagt teoretisk er prosedyren grei nok men i praksis ikke så lett nei. Men omsider greide jeg det med å bruke en index på de punkter som ligger på vippepunktet til å skifte fortegn på Z verdiene. Det er ca 3000 polygoner med tilsammen ca 280 000 punkter som blir sent gjennom denne prosedyren hver gang men presser x, y eller z tasten på tastaturet. Men ikke alle polygoner blir fullstendig undersøkt, hvis hele polygonet er på baksiden blir det ignorert og hvis hele polygonet er på forsiden kan det tegnes opp uten noe om og men.

17-11-2011 - Lastet opp ny versjon som nå også viser hvor mange polygoner og punkter som blir tegnet opp. Man kan nå også plasere musen over et sted på globen og høyreklikke og velge "Add location" for å registere et nytt sted, lengde og breddegrad blir da automatisk satt og man behøver bare angi et navn på stedet.

24-11-2011 - Lastet opp ny versjon av AgetoAgeSqlite, der Globe vinduet har blitt oppdatert med automatisk oppdatering av vinduet, man kan nå også presse CTRL og holde den nede mens man trykker x,y eller z tasten for å gjøre en 1 grads rotering (uten CTRL roteres 10 grader). Worldmapdata filen er også oppdatert, nå er Sydpolen også med. Samtidig gjorde jeg en reduksjon av antall desimaler i datafilen som opprinnelig var 13 men nå redusert til 5 desimaler som er mer enn nok og reduksjonen førte til at filen ble halvert i størrelse, nå bare ca 5 MB.

64 bit versjonen er også oppdatert.

29-11-2011 - Ny oppdatering er lastet opp, Globe Course vinduet har fått en liten justering av designet.

 

 

05-12-2011 - Lastet opp ny  versjon av AgetoAgeSqlite der man nå kan tegne opp egne polygoner i Globen. Hvis man for eksempel ikke finner en øy som skulle vært der kan man tegne den opp selv. Jeg har selvfølgelig ikke tegnet opp absolutt alle øyer som finnes i verdenshavene så det kan godt hende at man savner noe. Man kan selvfølgelig lagre endringene også. (finnes på File menyen)

06-12-2011 - Lastet opp ny versjon av AgetoAgeSqlite (32 bit) med mere redigerings muligheter i Globen. Man kan sette focus på det nærmeste punktet til musepekeren og og flytte dette punktet med å velge Move point og så bare bevege musen til ønsket posisjon og venstreklikke. Man kan også sette inn et nytt punkt midt mellom fokus punktet og det forrige punktet i polygonet. Man kan flytte fokuspunktet rundt polygonet med å presse "N". For å gå tilbake press Shift + N.

Add comment

Security code
Refresh