05 - 08 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Påske Egg

User Rating:  / 0
PoorBest 

God Påske til alle sjeler uansett om man er datafrelst genealogist eller hva man måtte være. Ny oppdatering av AgetoAgeSqlite (x86) er lastet opp og det nye er en automatisk funksjon som vil finne ut hvilket skjema som skal komme opp ved høyreklikk og "Edit" i listene. SQLite har innebygget en funksjon "GetSchemaTable" som programmet kan bruke for å finne ut hvilke felt som inneholder hva. Dette betyr at det nå ikke er nødvendig at PID feltet er satt som første kolonne f.eks. (PID feltet er nødvendig for at personskjemaet skal sprette opp men feltet kan ligge i en hvilken som helst kolonne nå). Ved dobbelklikk vil verdiene som er satt i Set query actions bli brukt. (også her kunne programmet automatisk funnet ut hvilket skjema som skal sprette opp, men jeg har valgt å la skjemasettingen i Set query actions være gjeldende.

Så skal vi se hvordan vi lager en meny som vil vise en liste over levesteder. Vi går til enten person, familie eller advanced SQL vinduet og klikker "..." lengst til høyre, øverst og velger File/New..." så skriver vi som spørring:

SELECT Loc as Sted, Region, Country, LivingID as ID, Text as Person, Arrived, Leaved, Registered  FROM ata_residentials JOIN ata_locations ON LOC = Name and ata_residentials.Type = 'Person' order by LivingID, Pos

Vi skriver et navn på spørringen f.eks "Personer med registrert levested" velger en kategori (eller skriver en ny kategori) og klikker "OK".  Så kan vi bare lukke SQL Command Builder og menyen vil være der. Vi har i dette eksemplet ikke klikket "Set query actions" men det er fordi vi tester om den automatiske høyreklikk/Edit funksjonen virker og når vi klikker GO og så høyreklikker og velger Edit så skulle Skjemaet for levesteder sprette opp hvis vi står i Sted, ID, Person, Arrived, Leaved eller Registered feltet. Hvis vi står i Region feltet skulle Sted skjemaet komme opp og står vi i Country feltet skulle Country skjemaet sprette opp (ved høyreklikk/Edit).

livingplaces

Hvis listen er tom er det nok fordi man ikke har registrert noen levesteder...man må da gå til View/Residences og registere noen....

Men ikke glem å koke Påskeegg da!

  

Add comment

Security code
Refresh