05 - 08 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

New Photo Manager

User Rating:  / 1
PoorBest 

newphotomng3

En ny foto manager er tilgjengelig i AgetoAgeSqlite (x86). Denne benytter seg av Microsoft sin ListView control som har masse muligheter innebygget f.eks med hensyn til hvordan elementene skal vises. Dette velges i toolbaren øverst. Jeg benytter meg av Windows systemet sin mulighet for multithreading (kjøre flere prosesser samtidig) og laster inn bildene i en egen prosess og kan dermed umiddelbart begynne å undersøke bilder som er ferdig lastet mens andre bilder lastes inn. Man kan gjøre utvalg av bildene på Land, Region og Kategori. Etter at ønsket utvalg er gjort klikker man på den røde knappen på toolbaren. Vil man lage ny Kategori skriver man inn ønsket navn direkte i tekstboksen nederst til høyre og klikke Save knappen til høyre for den. Vil man endre til en annen kategori benyttes samme metode. Foto Manageren har en split funkjson som i grunnen gjør vinduet todelt og når man fører musen fra listvinduet over til høyre vil man se musepekeren endre seg til en resize pil som gjør at når man da klikker og holder nede venste musknapp kan man velge hvor bredt man vil ha listevinduet. Det er også en split funksjon under hovedbildet som gjør at man kan velge hvor bred man vil ha notat boksen. Når man velger bilder fra datamaskinen som skal legges til i databasen kan man holde nede CTRL tasten for å velge flere individuelle bilder samtidig. Eller man kan først klikke på et bilde i Exploreren så presse og holde SHIFT inne mens man klikker på et annet bilde og så vil alle bilder mellom disse bli valgt slik at man kan legge til hundrevis av bilder med ên operasjon. Det vil komme flere funksjoner etterhvert.

 

27-07-2013 - Lastet opp ny versjon av AgetoAgeSqlite (x86) med diverse oppdateringer.

De viktigste er:

  1. Photo Manageren har nå høyre klikk funksjon på hvert foto i listen og man kan velge Rename (man kan sette et hvilket som helst navn og man kan godt bruke mellomrom mellom ord f.eks "Jeg var her en liten tur") og det er ikke nødvendig med en extension (.Jpg) kan man slette. Er det personer eller familer, steder eller levesteder relatert blir disse også oppdatert. Men man må bruke forskjellig navn på hvert foto. Men det er bare å prøve....er det et foto fra før som har det navnet får man melding om det og man må prøve et annet navn.
  2. Man kan selvsakt også slette et foto men hvis fotoet er relatert til andre elementer i databasen får man ikke lov å slette. I såfall må man først manuelt fjerne alle henvisninger til dette fotoet først. Det er mulig jeg kommer til å lage en funksjon som sletter disse henvisningene automatisk senere. Med henvisning mener jeg at f.eks en person i databasen har fått dette fotoet på sitt person skjema.
  3. Man kan nå også vise Full Size (orginal størrelse på bildet) og hvis ikke hele bildet får plass på skjermen kommer det opp Scroll bokser.
  4. Man kan vise hvilke elementer i databasen som henviser til dette fotoet.

  

28-07-2013 - Har funnet en mye bedre måte å fylle listen med fotoer, først blir den fylt med kun navnene....etterpå det blir det opprettet en egen prosess som vil gå gjennom listen og legge til thumbnails (miniatyrbilder). Man kan jobbe som vanlig mens prossesen kjører. Denne metoden var mye bedre. Når man velger å vise bilder fra et bestemt land eller region kan man bare presse Enter for å starte søket. Oppdateringen er lastet opp.

29-07-2013 - Lastet opp en korrigering.

01-08-2013 - Har lagt inn en ny tabell som lagrer de små miniatyrbildene for bilder, dette gjør at lastingen går mye fortere. Når man legger inn nye fotoer blir det generert et miniatyrbilde av hvert foto man legger inn og dette miniatyrbildet blir lagret i en egen tabell. Forandrer man navn på et foto blir også navnet på miniatyrfotoet endret. Nå er det virkelig artig å lage fotoalbum! Man kan jo om man ønsker opprette en egen database som brukes for bilder. Testet med å legge til 202 fotoer (filtrert med *.jpg og tilsammen ca 75 MB) som ble lastet inn og generert miniatyrbilder) på ca 15 sekunder.

Jeg har også konstruert et nytt kategori system som gjør det hele enda mere interessant. Dette systemet kan mikse kategorier i alle tenkelige (faktisk også utenkelige) kombinasjoner. F.eks man har et bilde av da man var på fisketur med fritidsbåten sin. Man kan da krysse av for mange forskjellige kategorier....fisketur, båttur, naturopplevelser osv..osv..osv... Et annet eksempel...man har vært på ferie og tatt mange bilder...man kan da legge disse inn på kategori Ferie 2013 og så kan man gå gjennom bildene og legge til kategorier av diverse slag...og man kan legge til mange kategorier til samme bilde. Dette gjør at man kan finne det samme bilde ved å velge å vise bilder for f.eks Naturopplevelser og så kan man velge å vise bilder for "Fisketur" og finne det samme bildet. Av erfaring vil jeg vente en dag til med å lansere denne versjonen. Da jeg vel ikke har fått testet alle ting enda skikkelig. Men systemet er i grunnen helt utrolig enkelt og det benyttes et felt i fototabellen som lagrer alle kategorier med et spesielt skilletegn "|" mellom valgte kategorier slik at dette feltet kan for systemet se slik ut for et bestemt foto "Fisketur|Båttur|Naturopplevelser|Fritidsbåter|Store fisker|" men for brukeren vil det være en liste over alle kategorier og de som er valgt for dette bildet vil være uthevet (selected). Og det er enkelt og fort gjort å endre på valgte kategorier. (hold inne CTRL knappen mens man klikker på aktuelle kategorier). Noen begrensning på hvor mange kategorier man kan legge til et enkelt bilde eksisterer i praksis ikke, men jeg har likevel lagt inn en begrensing (er ikke sikker på om det var lurt eller ikke. Kanskje jeg fjerner begrensingen senere) Oppdateringen vil bli lastet opp i morgen kveld antagelig. Her et forminsket skjermbilde:

newphotomng4

Klarte ikke å vente og har nettopp lastet opp denne versjonen.

03-08-2013 - Lastet opp ny versjon av AgetoAgeSqlite (x86) med mere fullføringer av funksjoner i Foto Manager + at man nå også kan forandre navn på kategoriene (med oppdatering av de fotoer som har vært knyttet til det gamle navnet slik at de blir knyttet til det nye navnet). Det er en masse detaljer som vil bli forbedret etterhvert. Så jeg blir ikke arbeidsledig med det første, det er sikkert.

04-08-2013 - Lagt inn høyreklikk funksjon "Remove all assignments to this category" i Foto Category Manager. Oppdateringen er lastet opp.

06-08-2013 - Lagd det slik at valgt Country og Region samt Category valgene (CTRL + klikk ønskede kategorier for å velge flere) blir lagt inn på de fotoer man importerer til databasen slik at man kan legge inn f.eks 200 bilder på samme land og region og valgte kategorie(r). Testet med å lage en ny blank database og legge inn ca 1000 bilder. Databasen ble ca 1 GB i størrelse men den kan bli mye større enn det. (max 3 Terrabyte). Oppdateringen vil bli lastet opp om en dag eller to.

 

Add comment

Security code
Refresh