05 - 08 - 2020
Main Menu
Who's online

We have 52 guests and no members online

Latest articles
Visitors
04518684
Today
Yesterday
This Week
This Month
Last Month
All days
5186
6163
16963
24978
146943
4518684

Old stories

Home

Updated AgetoAgeSqlite

User Rating:  / 1
PoorBest 

En oppdatering av AgetoAgeSqlite er tilgjengelig. Denne gangen ble det noen detaljer i kildehåndteringen som ble litt oppdatert. Når man driver med slektsforskning er det veldig greit å ha en masse notater om hvor man har funnet opplysninger. Siden jeg benytter en database (som er bare en eneste fil, men som er faktisk et helt bibliotek av informasjon, der allting er indeksert så databasemotoren kan finne ønsket informasjon på svært kort tid) som sted for lagring så er det veldig enkelt å legge til nye ting som man ønsker å lagre. Kildene kan ha et nesten ubegrenset antall filer av forskjellig slag som rene tekst dokumenter eller RTF som betyr Rich Text Document der man kan ha både tekst og bilder. Men også andre filtyper kan lagres, PDF dokumenter, mailer, HTML sider, og rene bilde filer kan også legges inn. 

Når det gjelder RTF filer så har jeg oppdatert slik at man nå kan høyreklikke i teksten og velge "Insert picture". En annen ting jeg kom over var at hvis man ser på en kilde fra f.eks personskjemaet så var det ikke anledning til å lagre endringer for RTF filene. Dette er nå oppdatert slik at man selvfølgelig skal kunne redigere disse.

Når man legger inn personer og familer så vil man som regel også knytte en kilde til disse slik at man på et senere tidspunkt skal kunne gjøre rede for hvordan man har fått opplysningene. Dette gjør at man også kan se hvilke personer og familier som har en bestemt kilde.